10:58 08.06.2023

"Укргідроенерго": Рівень Каховського водосховища за добу знизився майже на 1,5 м - до 13,05 м

2 хв читати
"Укргідроенерго": Рівень Каховського водосховища за добу знизився майже на 1,5 м - до 13,05 м

За добу рівень води в Каховському водосховищі знизився на 1,4 метра - до 13,05 м, повідомило ПрАТ "Укргідроенерго" (УГЕ).

"Триває зниження рівня води в Каховському водосховищі. У районі Нікополя станом на 8:00 8 червня він становить 13,05 м", - повідомила компанія в четвер вранці.

Проте зниження води у водосховищі сповільнилося: для порівняння, за даними УГЕ на ранок 7 червня, за добу з моменту підриву Каховської ГЕС у ніч на 6 червня рівень водосховища знизився на 2,5 м, до 14,41 м у районі Нікополя.

Водночас, за даними компанії, руйнування водозливної греблі, земляної вставки між будівлею станції та шлюзом, про яке повідомлялося протягом учорашньої доби, триває.

Крім того, зазначили в УГЕ, для зменшення підтоплень коригується режим роботи гідроелектростанцій і накопичується вода вище Каховської ГЕС в інших водосховищах Дніпровського каскаду.

Разом із проєктним інститутом "Укргідропроєкт" компанія опрацьовує проєкт зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища для відновлення рівня води до проєктної позначки до підриву, готують список першочергових завдань і робіт.

Як повідомлялося, 7 червня НЕК "Укренерго" повідомила про зміну режиму роботи гідроелектростанцій для зменшення об'єму води, що надходить до Каховського водосховища, щоб зменшити затоплення. Зі свого боку УГЕ зазначило, що почало накопичувати воду у верхніх водосховищах для того, щоб її було достатньо, коли після деокупації буде можливість терміново встановити перемичку на Каховському водосховищі та наповнити його. Зміна режиму роботи ГЕС, найімовірніше, призведе до зменшення вироблення ними е/е.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА