14:11 11.06.2023

У Києві завершено перевірку укриттів, із них 65% придатні - КМДА

2 хв читати
У Києві завершено перевірку укриттів, із них 65% придатні - КМДА

У столиці України завершено проведення позапланової перевірки захисних споруд, придатними є 65%, ще 21% можуть бути придатними за умови належного облаштування, 14% не відповідають технічним умовам приміщень, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

"Загалом міські та районні служби спільно з представниками поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій проінспектували всі 4 655 укриттів і сховищ. Придатним є 3041 об’єкт, тобто 65%, ще 973 (21%) можуть бути укриттями за умови належного облаштування. Не відповідає технічним умовам приміщень, де можуть бути укриття – 641 (14%)", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті КМДА в неділю.

"Ми отримали від Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України фінальні результати перевірки, що тривала 10 днів: 65% укриттів визначені придатними до використання, при цьому 15% – взагалі без жодних зауважень. Ці укриття мають необхідне обладнання і устаткування – від примусової вентиляції і санвузлів до засобів пожежогасіння і надання першої медичної допомоги", - цитує пресслужба слова Пантелеєва.

Він наголосив, що під час повітряної тривоги кияни можуть використовувати 65% укриттів.

Також заступник голови КМДА повідомив, що з непридатних укриттів і укриттів, які потребують облаштування, 851 об'єкт (53%) - належить до сфери управління районних у столиці державних адміністрацій, 575 об'єктів (35%) - до приватної форми власності, 170 об'єктів (11%) - до державної сфери управління, 18 об'єктів (1%) - до сфери управління КМВА.

Окрім цього, під час перевірки інспекції фіксували оперативність доступу до притулків: вільний доступ забезпечено до 2048 приміщень (67%), доступ забезпечується протягом 5 хвилин - у 993 приміщеннях (32,7%), виявлено закритими - 28 (0,3%).

"Для міста ці дані є підставою для роботи і покращення стану укриттів. І ми запускаємо два важливих проєкти, що суттєво покращать ситуацію з системою цивільного захисту у столиці: оснащення близько 3 тисяч укриттів і сховищ автоматизованою системою відкриття, щоб доступ до них під час повітряної тривоги був гарантованим. А також плануємо  придбати як додаткові близько двох сотень модульних залізобетонних  укриттів швидкого розгортання", - зазначив Пантелеєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА