19:15 23.06.2023

Зеленський дав термінове доручення Залужному негайно звільнити з посади скандального одеського військкома

2 хв читати
Зеленський дав термінове доручення Залужному негайно звільнити з посади скандального одеського військкома

Президент України Володимир Зеленський під час засідання Ставки головнокомандувача в п'ятницю, 23 червня, доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити з посади начальника одеського центру комплектування, у власності якого журналісти виявили віллу в Іспанії.
"Дав термінове доручення головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського "воєнкома" - начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить уся наша країна", - написав Зеленський у телеграм-каналі.
Крім того, президент дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Олександра Павлюка разом із правоохоронним блоком і НАЗК для перевірки всіх воєнкомів у всіх регіонах України.
"Щоб вони не ганьбили нашу державу і пам'ять героїв, які гинуть на фронті", - наголосив президент.
Крім того, президент під час засідання заслухав доповіді всіх командувачів - генералів Залужного, Сирського, Тарнавського і Москальова. Також було заслухано доповіді командувача Військово-Морських сил віцеадмірала Неїжпапи, голови Служби безпеки України генерала Малюка, міністра закордонних справ України Кулеби, міністра оборони України Резнікова і міністра стратегпрому Камишіна.
"Питання оборонно-наступальних операцій, постачання зброї, контракти з партнерами, темпи зростання виробництва в українському ОПК", - зазначив президент.
Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія звернувся до правоохоронців для розслідування фактів можливих зловживань одеським військовим комісаром, оприлюднених у розслідуванні журналіста Михайла Ткача (інтернет-видання "Українська правда").
Згідно з відеорозслідуванням Ткача "Батальйон Іспанія", на родичів Одеського військового комісара Євгена Борисова записано дороге житло та офіс в Іспанії (м. Марбелья).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА