21:11 29.06.2023

Депутати парламентів 13-ти країн засудили депортацію до Росії українських дітей

1 хв читати
Депутати парламентів 13-ти країн засудили депортацію до Росії українських дітей

Парламентарії 13 країн Європи засудили масове викрадення українських дітей Росією, повідомила в четвер заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк із посиланням на спільне комюніке Міжнародної конференції у Варшаві "Посилення законодавчої відповіді на ризики торгівлі людьми для українських біженців".

Конференція, співорганізаторкою і головною спікеркою якої виступила Олена Кондратюк, проходила у Варшаві 27-28 червня. У ній взяли участь парламентарії 13 країн.

"Ми засуджуємо депортацію та примусове вивезення громадян України, зокрема дітей, з окупованих українських територій до Росії. Ми розуміємо, що кількість незаконно депортованих українських дітей до Росії становить близько 20 000", - наголошується в комюніке.

Як зазначила Кондратюк, учасники конференції закликали міжнародну спільноту продовжувати вживати всіх можливих заходів для припинення такого геноциду, як визначено міжнародним правом, проти українців.

"Закликаємо припинити видачу російських паспортів українським дітям, забезпечити повернення дітей з російської території в Україну, а всіх винних у цьому злочині притягнути до відповідальності", - наголосили парламентарі 13 країн Європи.

"Чіткі меседжі засудження злочинів РФ проти українських дітей були включені до комюніке за моєю пропозицією, як співорганізаторки та спікерки заходу, що відбувся в Сеймі Польщі. Дякую всім учасникам і співавторам документа за солідарність і внесок у боротьбу за відновлення прав депортованих українських дітей", - наголосила Кондратюк.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА