13:29 07.07.2023

Міноборони підготувало концепцію трансформації сектору оборони України - Резніков

2 хв читати
Міноборони підготувало концепцію трансформації сектору оборони України - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про передання на початку червня на розгляд прем'єр-міністру Денису Шмигалю підготовленої Міноборони концепції трансформації сектора оборони України.

"Підготовку до формування абрису "армії майбутнього" ми почали ще рік тому – у червні 2022 року я підписав наказ щодо проведення огляду спроможностей Збройних сил України. Оцінка спроможностей – тобто балансу викликів та реальної здатності відповісти на них – є засадничим елементом оборонного планування за принципами НАТО. Огляд завершено. На підставі аналізу цього матеріалу, а також комплексної оцінки досвіду війни, Міністерство оборони підготувало концепцію трансформації сектору оборони України. На початку червня я передав цей документ на розгляд прем’єр-міністру України Денису Шмигалю", - написав Резніков у своїй колонці для агентства "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що значна частина необхідних рішень має міжвідомчий характер, потребує змін до законодавства і стосується компетенції Мінстратегпрому, Мінветеранів, Міносвіти, Мінспорту, МОЗ, Мінфіну, Мінекономіки тощо.

Резніков також нагадав, що 5 липня під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля було проведено нараду з упровадження програми реформ сектору безпеки і оборони "Український щит", під час якої колегам було представлено бачення Міноборони щодо необхідних трансформацій.

"Після узгодження з колегами наші спільні пропозиції стануть частиною дискусії щодо Української доктрини, ініційованої президентом України Володимиром Зеленським", - написав Резніков.

Як наголосив очільник відомства, ворог довів, що оборона - це не витрати, а інвестиції, і спроможна оборона створюватиме ресурси. Зокрема посилення Військово-Морських сил - гарантія безпечного судноплавства в Чорному, Азовському морях і доходи від торгівлі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА