14:33 19.07.2023

СБУ знешкодила три угруповання, які незаконно переправляли українців за кордон

2 хв читати

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала три міжнародні злочинні угруповання, які незаконно переправляли громадян України за кордон, повідомляється на сайті спецслужби в середу.

"До складу формувань входило 11 осіб, серед яких четверо іноземців. Наразі 10 зловмисників затримано, ще один - громадянин європейської країни - переховується за межами України. Під час спецоперації один із фігурантів напав на офіцера СБУ з ножем, намагаючись вирватися від правоохоронців. Однак контррозвідники української спецслужби обеззброїли й затримали його", - йдеться в повідомленні.

Як встановила Служба безпеки, кожна з груп пропонувала окремі варіанти перетину кордону, зокрема виготовлення фіктивних документів для виїзду за кордон. "Ділки пропонували фейкові листи на зарубіжні відрядження водіїв. Для реалізації цього варіанта зловмисники виділяли своїм клієнтам автомобілі, нібито призначені для транспортування гуманітарних вантажів", - розповіли у спецслужбі.

За другим сценарієм охочих нелегально перетнути кордон підвозили до прикордонної смуги, а далі виводили їх до сусідньої країни заздалегідь підготовленими лісовими стежками.

На підставі зібраних доказів усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Крім того, вирішується питання про додаткову кваліфікацію незаконних дій фігуранта-іноземця, який чинив опір правоохоронцям.

Також за поданням СБУ вилучено та передано на потреби Сил оборони сім транспортних засобів, які фігуранти використовували у злочинній діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

В Одеській області відсторонено поліцейську за висловлювання щодо обов'язку чергування біля церкви

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА