11:37 24.07.2023

ДБР затримало в Києві колишнього одеського військкома

2 хв читати
ДБР затримало в Києві колишнього одеського військкома

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з прокурорами Офісу генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

"У суботу йому оголосили про підозру в незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та умисному ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації - змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо. Два дні тривали активні пошуки, й, зрештою, у результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його було виявлено та затримано в Києві", - йдеться в повідомленні бюро в понеділок.

У бюро наголошують, що з огляду на спроби колишнього військовослужбовця сховатися від правосуддя співробітники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

У повідомленні на сайті бюро нагадують, що під час досудового розслідування ДБР зібрало величезний власний масив доказової бази, однак для повноцінного та неупередженого розслідування вивчали й повідомлення ЗМІ.

Також, як зазначено в повідомленні, буде досліджено матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), яке виявило ознаки незаконного збагачення в колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова на більш ніж 188 млн грн.

Зокрема, одне з журналістських розслідувань засвідчило, що мати воєнкома торік стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад EUR4 млн. Також з'ясувалося, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цього року придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвійськовома останніми роками стала власницею цінного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина ексвійськкома також придбала іншу зарубіжну нерухомість - офісне приміщення в Іспанії вартістю EUR737 тис., також не маючи достатньої кількості законно отриманих активів і доходів.

Колишнього воєнкома підозрюють у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України), у нез'явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчиненому в умовах воєнного стану - вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України), в ухиленні військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом обману, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 409 КК України.

У травні співробітники ДБР порушили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час мобілізаційних заходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА