10:39 08.08.2023

СБУ викрила на Донеччині жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців"

2 хв читати
СБУ викрила на Донеччині жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців"

Контррозвідка Служби безпеки України провела багатоетапну спецоперацію, в результаті якої нейтралізовано ще одну російську агентурну мережу на Донеччині, затримано трьох учасниць ворожої агентури, інформують в СБУ.

"Особливістю ворожої групи було те, що вона складалася виключно з місцевих жінок, які підтримали збройну агресію Росії проти України. Зловмисниці одночасно працювали на ФСБ і ПВК "Вагнер", - ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок.

У СБУ повідомляють, що за вказівкою окупантів жінки збирали розвіддані про кількість і передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

"Насамперед вони намагалися виявити та "злити" агресору напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, зокрема ударних гвинтокрилів біля Авдіївки. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ із прифронтових територій на передову", - уточнюється в повідомленні.

За інформацією української спецслужби, для збору розвідданих фігурантки обходили місцевість і приховано робили фотознімки українських об'єктів, а всі отримані відомості передавали двома каналами зв'язку - російському "куратору" з ФСБ і представнику "вагнерівців".

Співробітники СБУ затримали трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих.

У повідомленні також зазначено, що встановлено особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до РФ для координації "підопічних" із території країни-агресора.

За даними слідства, усі четверо зловмисниць є мешканками Покровського району, ще до 24 лютого 2022 року вони були завербовані окупантами і донедавна перебували в "режимі очікування".

Під час обшуків за адресами проживання фігуранток виявлено мобільні телефони, які вони використовували в розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

Слідчі СБУ повідомили трьом затриманим про підозру. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА