11:56 10.08.2023

ДБР запобігло у Вінницькій області замовному вбивству місцевого депутата

2 хв читати
ДБР запобігло у Вінницькій області замовному вбивству місцевого депутата

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали колишнього депутата Жмеринської міськради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ", який замовив убивство іншого депутата цієї місцевої ради, інформують у ДБР.

"Батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої "Партії регіонів" та діючим депутатом Жмеринської міськради від "ОПЗЖ". Однак чоловік іще на початку повномасштабного вторгнення Росії виїхав з України та фактично не виконує депутатських обовʼязків", - ідеться в повідомленні бюро в четвер.

У бюро уточнюють, що бізнес депутата і політичні інтереси в місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради.

"Кілька місяців тому в батька загострився конфлікт із іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив "допомогти" батьку та намагався організувати замовне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради", - зазначається в повідомленні.

За інформацією ДБР, організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців убивства та надав їм інформацію про майбутню жертву.

"За замовне вбивство він пообіцяв заплатити $8,5 тис., оцінивши у таку суму життя свого колеги. У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановочні фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА