20:27 11.08.2023

Апеляційна палата ВАКС засудила до 3,5 років в'язниці ексдепутата Харківської міськради

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС засудила до 3,5 років в'язниці ексдепутата Харківської міськради

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП на виправдувальний вирок суду першої інстанції, ухвалений ексдепутату Харківської міськради, ексдиректору КП "Комплекс із вивезення побутових відходів" Фазілю Аббасову.

"Суд погодився з доводами прокурора, скасував виправдувальний вирок і визнав Аббасова винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем - ІФ-У) КК України. За вироком суду призначено покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі", - повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Вирок апеляційного суду набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскаржений у касаційному порядку до Верховного Суду.

На виконання судового рішення Аббасова взяли під варту в залі суду.

Як повідомлялося, у 2016 році Аббасов, будучи директором КП "Комплекс із вивезення побутових відходів" і депутатом міськради, за результатами проведених держзакупівель обладнання, діючи в інтересах підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавству, вніс зміни до тендерної документації. У результаті комунальне підприємство отримало продукцію, що не відповідає вимогам, встановленим у тендерній документації. Йому було завдано збитків на суму близько 1 млн гривень. При цьому, як встановило слідство, частина цих коштів після отримання була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був Аббасов.

21 вересня 2022 року Вищий антикорупційний суд визнав усі докази проти Аббасова неприпустимими і виніс виправдувальний вирок.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА