09:44 28.08.2023

Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи в Словенії

2 хв читати
Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи в Словенії

Українські рятувальники завершили роботи з ліквідації наслідків повені в Словенії, працівники ДСНС повертаються в Україну, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"За 17 днів роботи фахівці ДСНС провели колосальну роботу: розбирали будинки та конструкції, зруйновані паводком. Розчистили та розширили понад півтори тисячі метрів річки, укріпили близько 1300 м берега. Перемістили понад 53 тис. куб. м ґрунту, каміння та мулу, змінили русло на одній із ділянок, щоб уберегти житлові будинки від великої води", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі в понеділок.

Також під час робіт співробітники ДСНС перевезли 11 одиниць важкої інженерної техніки інших країн, що працювали поруч у районах аварійно-відновлювальних робіт. Загалом загальний маршрут водіїв ДСНС становив понад 1800 км.

Зазначено, що українські рятувальники виконали в повному обсязі всі завдання, які були поставлені перед ними.

"Сьогодні Управління цивільного захисту та ліквідації надзвичайних ситуацій Міністерства оборони Республіки Словенія направило лист-подяку Україні за допомогу, надану в ліквідації наслідків паводку. З відчуттям задоволення від виконаної роботи наші рятувальники повертаються додому", - наголошується в повідомленні.

Раніше, 11 серпня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що українські рятувальники вирушили до Словенії для участі в ліквідаційних роботах проти наслідків повеней.

Як повідомлялося, станом на 7 серпня щонайменше шестеро людей загинуло в повенях, що обрушилися на Словенію слідом за зливовими дощами, під водою опинилися дві третіх цієї країни на Балканах. За даними агентства Associated Press, повінь уже визнано найсерйознішою в новітній історії країни. Багато людей залишилися без даху над головою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА