19:49 25.09.2023

У результаті нічної атаки в Одеському морпорту зруйновано склад із 40 тис. тонн зерна, пошкоджено кілька суден

2 хв читати
У результаті нічної атаки в Одеському морпорту зруйновано склад із 40 тис. тонн зерна, пошкоджено кілька суден

Унаслідок масованої повітряної атаки ракетами і безпілотниками в ніч на 25 вересня на Одесу, окрім будівлі Морського вокзалу і готелю, зруйновано підлоговий склад зберігання зерна, де зберігалося приблизно 40 тис. тонн зерна, і кілька суден, пришвартованих біля причалів морського вокзалу, повідомляє одеське видання "Думская".

"Другий "Онікс" прилетів у портову інфраструктуру і це найгірша новина. Зруйнованим виявився підлоговий склад зберігання зерна, яке звідти завантажується в трюми суховантажів. На складі могло зберігатися до 40 тисяч тонн продукції, але справа навіть не в ній - ушкодження могли торкнутися системи доставки зерна від складу до причалу разом із вантажними механізмами", - повідомляє видання в телеграмі.

Відновити систему доставки зерна до причалу в короткі терміни буде складно, пише видання і додає, що одеський порт поки що не зможе приймати балкери і відвантажувати продовольство.

Пошкоджень також зазнали кілька суден, пришвартованих біля причалів морського вокзалу. Зокрема, кілька іноземних буксирів приватної буксирної компанії, що перебувають у тайм-чартері. Ступінь пошкоджень з'ясовують, але збитки можуть становити сотні тисяч доларів.

За інформацією "Думской", на одному з причалів стояло торгове судно Comet, готове до виходу з порту. Балкер Comet завдовжки 113 м і водотоннажністю 10 тис. тонн перебував у порту від початку повномасштабного вторгнення. Ступінь його пошкоджень поки що не відомий.

Як повідомлялося, внаслідок масованої повітряної атаки ракетами і безпілотниками в ніч на 25 вересня на Одесу постраждала будівля Морського вокзалу, готель "Лондонський" та об'єкти в історичному центрі міста, внесені до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО,

Раніше повідомлялося про одну постраждалу, їй надано медичну допомогу.

Як повідомлялося з посиланням на Сили оборони півдня України, у ніч проти понеділка на Одесу та область агресор випустив 19 ударних безпілотників типу "Shahed-136/131", дві надзвукові ракети "Онікс", а також 12 крилатих ракет "Калібр" зі складними траєкторіями руху по різних областях країни. Усі 19 "шахедів" і 11 "Калібрів" збито силами і засобами ППО, по одному "Калібру" - над Миколаївською та Кіровоградською областями, переважна більшість - у небі над Одеською областю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА