14:29 28.09.2023

СБУ затримала двох інтернет-агітаторів російської розвідки, які закликали "приєднати" Запоріжжя та Миколаїв до Росії

2 хв читати
СБУ затримала двох інтернет-агітаторів російської розвідки, які закликали "приєднати" Запоріжжя та Миколаїв до Росії

Служба безпеки України затримала двох інтернет-агітаторів ворожої розвідки, які закликали "приєднати" Запоріжжя та Миколаїв до РФ.

"Служба безпеки затримала ще двох агітаторів російських спецслужб у результаті контрдиверсійних операцій на півдні України. Зловмисники масово поширювали в інтернеті заклики на підтримку агресивної політики кремля та "приєднання" територій нашої держави до складу РФ", - ідеться в повідомленні української спецслужби в четвер.

Зокрема, за інформацією СБУ, у Миколаєві затримано працівницю місцевого ліцею, яка працювала на підрозділ інформаційно-психологічних операцій Головного управління генштабу ЗС РФ (відомого як ГРУ).

"За вказівкою представника російської воєнної розвідки вона створила та адмініструвала антиукраїнську групу в забороненій соцмережі "Вконтакте". На ворожому інтернет-ресурсі спільниця агресора публікувала дописи, в яких агітувала "приєднати" Миколаївщину до складу РФ", - уточнюється в повідомленні.

Також, як зазначають у СБУ, зловмисниця пропонувала українцям не чинити спротиву загарбникам і погодитися на захоплення південних регіонів України.

У Запоріжжі, згідно з повідомленням, затримано "представника місцевої громадської організації, який на початку повномасштабного вторгнення РФ працював на колаборанта Стремоусова". Зокрема, псевдоактивіст передавав фейкову інформацію про нібито "зростання протестних настроїв" серед жителів регіону після повітряних атак загарбників.

За інформацією СБУ, інформатор потрапив у поле зору російських спецслужб, які залучили його до публічного поширення кремлівських наративів.

"Для цього він створив власний телеграм-канал і сторінку у фейсбуці, де виправдовував збройну агресію РФ і тимчасову окупацію частини Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом ворожим агітаторам про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України.

Крім того, злочинну діяльність фігурантки з Миколаєва додатково кваліфіковано за ч. 1, 2 ст. 110 Кримінального кодексу. Затримана перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА