13:48 30.09.2023

Київ закликає іноземні держави не брати участі у пропагандистських заходах Мінська щодо легалізації незаконного переміщення українських дітей

1 хв читати
Київ закликає іноземні держави не брати участі у пропагандистських заходах Мінська щодо легалізації незаконного переміщення українських дітей

МЗС України закликає іноземні держави не брати участі у пропагандистських заходах Мінська з метою легалізації незаконного переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

За інформацією МЗС України, 4 жовтня білоруська сторона має намір організувати відвідування представниками іноземного дипломатичного корпусу, акредитованого в Мінську, так званих "місць проживання, навчання та оздоровлення" українських дітей у Білорусі, яких було вивезено з тимчасово окупованих Росією міст Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

"Зазначений захід має на меті легалізацію незаконного переміщення українських дітей з тимчасово окупованих територій України. Відповідно до норм міжнародного права примусова депортація дітей може кваліфікуватися як воєнний злочин", - наголошується в коментарі МЗС України, поширеному в суботу.

"Для уникнення відповідальності посадові особи в Білорусі намагаються прикритися міжнародними представниками. Закликаємо іноземні держави, дипломатичні представництва яких отримали відповідні запрошення до Мінська, утриматись від участі в пропагандистській поїздці білоруського режиму", - заявляють у Києві та наголошують, що робота з притягнення до відповідальності всіх осіб, які вчинили злочини проти українських дітей, продовжиться як на рівні національного розслідування, так і в рамках розслідування Міжнародного кримінального суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ракетної атаки в Запоріжжі пошкоджені 15 житлових будинків, три навчальні заклади - ОВА

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА