11:59 02.10.2023

СБУ затримала в Києві агента ФСБ, який намагався вступити до "Армії дронів" для збору розвідданих

2 хв читати
СБУ затримала в Києві агента ФСБ, який намагався вступити до "Армії дронів" для збору розвідданих

Служба безпеки України затримала в Києві агента ФСБ РФ, який хотів вступити до школи "Армії дронів", щоб шпигувати за українськими військовими.

"Співробітники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію, у результаті якої в Києві затримали ще одного агента фсб. Він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів", - ідеться в повідомленні української спецслужби в понеділок.

За інформацією СБУ, відповідне завдання ворожий агент отримав від свого російського куратора наприкінці літа цього року, а для його виконання спільник агресора намагався вступити на навчання до однієї з київських шкіл "Армії дронів".

"Після зарахування до закладу він мав встановити локації полігонів Сил оборони, де курсантів навчають управляти ударними та розвідувальними безпілотниками. Також він планував виявити місця базування українських спецпідрозділів БПЛА та їхніх дронів", - уточнюється в повідомленні.

За наявними даними, окупанти готувалися використати розвідінформацію свого агента для вчинення прицільних повітряних атак на об'єкти ЗСУ та Служби безпеки.

"У разі успішного виконання ворожих завдань російські загарбники "гарантували" своєму агенту грошову винагороду, яка мала зайти на його банківську картку", - ідеться в повідомленні.

Крім того, як зазначають у СБУ, зловмисник обходив вулиці Києва і, як звичайний житель, фіксував локації українських захисників на території міста. Співробітники СБУ викрили зловмисника та затримали його під час фотографування ним однієї з військових частин у столиці.

За даними слідства, ворожим спільником виявився 49-річний підприємець із Києва, якого два місяці тому дистанційно завербував представник ФСБ. У поле зору агресора він потрапив через свої антиукраїнські дописи на одному з російських телеграм-каналів.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА