19:45 02.10.2023

Боррель: У ЄС триватиме робота, щоб зробити Формулу миру Зеленського більш глобальною

1 хв читати
Боррель: У ЄС триватиме робота, щоб зробити Формулу миру Зеленського більш глобальною

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Формула миру президента України Володимира Зеленського - єдина мирна ініціатива, яка є актуальною для міжнародної спільноти.

"Формула миру президента Зеленського є єдиною мирною ініціативою міжнародної спільноти. Інші ініціативи згадували, але вони зникли. Єдине, що привертає увагу й роботу міжнародної спільноти, - це Формула миру президента Зеленського. Актуальна лише вона", - сказав Боррель на спільній пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою за підсумками неформальної зустрічі глав МЗС держав Євросоюзу в Києві.

Боррель наголосив, що в Європейському Союзі триватиме робота, щоб зробити Формулу миру більш глобальною, щоб вона стала основою майбутнього миру.

Також він запевнив, що ЄС залишається єдиним у своїй підтримці України. За словами Борреля, зустріч міністрів закордонних справ Європейського Союзу в Києві слід розуміти як чітку відданість Україні та підтримку її в усіх вимірах.

"І це також посилає сильний сигнал Росії: нас не лякають ваші ракети і дрони. Наша рішучість підтримати боротьбу за свободу і незалежність України тверда і триватиме", - запевнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА