10:10 05.10.2023

РФ може продовжувати удари по цивільному судноплавству в Чорному морі, щоб перешкодити експорту українського зерна, - МЗС Великої Британії

2 хв читати
РФ може продовжувати удари по цивільному судноплавству в Чорному морі, щоб перешкодити експорту українського зерна, - МЗС Великої Британії

РФ може продовжувати завдавати ударів по цивільному судноплавству в Чорному морі, а також ставити морські міни біля українських портів, щоб перешкодити експорту українського зерна через зерновий коридор, повідомляє Міністерство закордонних справ Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"На думку Великої Британії, Росія прагне завдати удару по цивільному судноплавству, що проходить через "гуманітарний коридор" України, щоб перешкодити експорту українського зерна. У такий спосіб Росія продовжує спроби тиску на українську економіку. Росія майже напевно хоче уникнути відкритого потоплення цивільних суден, натомість неправдиво поклавши на Україну провину за будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що Велика Британія прагне до того, щоб Україна продовжувала експортувати свою сільськогосподарську продукцію всіма підходящими маршрутами, які включають зерновий коридор, а також суходіл і через Дунай. Для цього триває робота з Україною та низкою міжнародних партнерів.

Однак наголошується, що найкращим способом вирішення проблеми продовольчої безпеки у світі було б виведення РФ своїх військ з України та припинення війни.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі наголошує, що "згубний напад Росії на цивільне судноплавство в Чорному морі демонструє цілковиту зневагу Путіна до життів мирних жителів і потреб найуразливіших верств населення".

"Світ спостерігає за тим, що відбувається, і ми бачимо, як цинічно Росія намагається покласти провину за свої напади на Україну. Ми і наші союзники єдиним фронтом протистоїмо Путіну і його спробам завдати шкоди Україні і тим самим завдати шкоди решті світу", - наголосив глава МЗС.

Згідно з даними міністерства, після виходу з Чорноморської зернової ініціативи РФ пошкодила 130 об'єктів портової інфраструктури в Одесі, Чорноморську, Рені, Одеської області та знищила майже 300 тис. тонн зерна в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАУ реорганізують із ДУ в державне некомерційне підприємство

Сили оборони України за півтора місяця вразили в Криму близько 15 систем ППО ворога - Стратком ЗСУ

У Полтавському районі після обстрілу знеструмлені 55 тис. абонентів - обладміністрація

Третина українців підтримує новий закон про мобілізацію, половина не підтримує - соцопитування КМІС

Відомо про дев’ятьох постраждалих унаслідок обстрілу Полтавського району, попередньо без загиблих - голова ОВА

Унаслідок ДТП з українцями в Румунії чотирьох людей, з яких двоє дітей, доправили до лікарні - МЗС України

Унаслідок обстрілу в Полтавській області є постраждалі, під завалами можуть бути люди - ОВА

Наглядова рада УКФ оголошує про початок конкурсного відбору на посаду виконавчого директора фонду

Броню від мобілізації для аграріїв пролонгують до 12 місяців - в. о. міністра агрополітики

У закладах профосвіти Київської області створюються освітні хаби для дорослих - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА