17:12 05.10.2023

SkyUp отримала страхове відшкодування за один із двох літаків, втрачених під час бойових зіткнень у столиці Судану

3 хв читати
SkyUp отримала страхове відшкодування за один із двох літаків, втрачених під час бойових зіткнень у столиці Судану

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines повідомила, що у квітні під час сутичок між службовцями регулярної армії Судану та Силами швидкого реагування в аеропорту Хартум втратила два літаки - страхова компанія відшкодувала збитки за одним із них, завершується процес оформлення страхової виплати за іншим.

"Те, що сталося, на превеликий жаль, сталося. Так, ми втратили два літаки. Але спасибі Богу, спасибі команді, спасибі злагодженій роботі з ГУР (Головне управління розвідки - ІФ-У), Міністерству закордонних справ, посольству, почесному консулу, з усіма, ми витягли наших людей", - сказав гендиректор SkyUp Дмитро Сєроухов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він наголосив, що порятунок людей - найбільша перемога в цій ситуації.

"Літаки - це залізо, а люди - це люди. Усі живі і здорові, слава Богу", - наголосив гендиректор SkyUp.

Він також уточнив, що страхова компанія повністю відшкодувала авіакомпанії страховку щодо одного втраченого літака, щодо другого - процес перебуває на завершальній стадії.

За словами гендиректора SkyUp, незадовго до інциденту не було жодних спеціальних попереджень від страхових компаній.

"Якщо є ризики, страхові компанії їх обмежують. В Україні, наприклад, 12 лютого 2022 року ми отримали від страхових компаній попередження про те, що страхове покриття може бути відкликано через 48 годин. А до цього було попередження, що страхове покриття може бути відкликано через сім днів. Щодо Судану нічого такого не було. Було стандартних сім днів. На початок червня було проведено великий аудит IATA (International Air Transport Association), South African Airways (SAA), аеропорту Хартум (Khartoum International Airport). І додаткових коштів страхова компанія не вимагала", - розповів Сєроухов.

Раніше компанія Maxar Technologies опублікувала у твіттері знімки із супутника аеропорту столиці Судану Хартума, в якому внаслідок сутичок між службовцями регулярної армії Судану та Силами швидкого реагування ушкоджень різного ступеня зазнали 14 літаків.

Видання Awianews стверджує, що обгорілий остов одного з літаків, зображених на знімку, належить літаку Boeing 737-800 української авіакомпанії SkyUp. На зображеннях видно, що від авіалайнера залишилися лише обгорілі уламки, зазначено в повідомленні.

Цю інформацію в SkyUp агентству "Інтерфакс-Україна" не змогли ні підтвердити, ні спростувати. "Наразі немає жодної можливості дістатися до літака, щоб підтвердити або спростувати інформацію про його стан", - повідомили в пресслужбі авіакомпанії.

Ще раніше ЗМІ повідомляли, що під час сутичок у столиці Судану один із літаків SkyUp, які перебували в аеропорту Хартума, загорівся. В авіакомпанії повідомили про спрацьовування аварійного радіобуя на одному з двох літаків, уточнивши, що встановити стан літака і можливі пошкодження неможливо.

За даними Awianews, другий Boeing 737-800 компанії перебував на сусідній стоянці. Зазначається, що візуально на ньому не видно значних пошкоджень, але стан повітряного судна можуть оцінити лише техніки після детального огляду. Видання вважає, що літак міг отримати пошкодження фюзеляжу, які порушують герметичність салону і роботу систем авіалайнера.

Два літаки SkyUp Airlines перебували в Судані в рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. З початку 2023 року вони виконували рейси в Каїр (Єгипет), Ер-Ріяд і Джидду (Саудівська Аравія).

Операції в Судані SkyUp проводить із 1 січня 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА