17:20 06.10.2023

Групу ООН відправлено на місце трагедії в с. Гроза для збору інформації

2 хв читати
Групу ООН відправлено на місце трагедії в с. Гроза для збору інформації

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк вражений атакою на село Гроза Куп'янського району на Харківщині та направив польову групу для збирання додаткової інформації, повідомила прессекретар верховного комісара Ліз Тросселл.

"Наразі наші колеги з Моніторингової місії з прав людини в Україні (ММПЛУ) встановили імена 35 вбитих людей - 19 жінок, 15 чоловіків і 8-річного хлопчика, а також імена п'яти жінок та одного чоловіка, які дістали поранень. За даними влади, серед загиблих був один український солдат, який був присутній на похоронах свого батька", - йдеться в повідомленні на сайті УВКПЛ.

В ООН наголосили, що жахливі кадри із села Гроза ще раз відзначають жахливу ціну, яку платить цивільне населення через 20 місяців після російського вторгнення.

"Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк, який на власні очі бачив жахливі наслідки таких ударів, глибоко вражений і засуджує це вбивство. Він направив на місце польовий загін, щоб поговорити з тими, хто вижив, і зібрати додаткову інформацію", - йдеться в повідомленні.

В УВКПЛ ще раз наголосили, що міжнародне гуманітарне право, зокрема правила ведення бойових дій, має суворо дотримуватися.

"До російського вторгнення населення села становило близько 300 осіб. Невідомо, скільки жителів усе ще проживало там, але зрозуміло, що через велику кількість загиблих постраждали всі жителі цієї маленької громади. Ми знаємо, що принаймні у восьми сім'ях під час обстрілу загинуло більше одного родича", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 жовтня окупанти завдали ракетного удару, імовірно "Іскандером-М", по кафе-магазину в с. Гроза, де відбувалися поминки з нагоди перепоховання українського військового, уродженця цього села. 51 людина загинула, ще шестеро дістали поранень. Четверо жителів Грози зникли безвісти, серед них двоє дітей. Чи стали вони також жертвами ворожого "Іскандера", стане відомо після закінчення ДНК-аналізів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА