14:41 07.10.2023

СБУ затримала депутата - кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті

2 хв читати
СБУ затримала депутата - кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті

Співробітники Служби безпеки України знешкодили злочинне угруповання, яке тероризувало жителів західного прикордоння України.

"У результаті спецоперації на Закарпатті затримано лідера банди - чинного депутата облради, який у злочинному середовищі має статус кримінального авторитета", - повідомляє пресслужба СБУ в телеграм-каналі.

Зазначається, що зловмисник є давнім соратником і кумом Віктора Медведчука, який свого часу призначив його керівником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ. У березні 2022 року кримінальник навіть планував стати народним депутатом замість свого однопартійця Іллі Ківи, якого було позбавлено депутатського мандата.

"За даними слідства, затриманий депутат облради організував банду, яка намагалася тримати в страху жителів прикордонного регіону і "вибивала" з них гроші. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані "комерційні" суперечки, а потім вимагали гроші за їх вирішення. У разі відмови платити "данину" - бандити погрожували постраждалим насильством і "конфіскацією" приватного майна", - повідомляють у СБУ.

Задокументовано, що депутат разом зі своєю "правою рукою" - ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця $135 тис. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у постраждалого автомобіль і обіцяв повернути в разі виплати всієї суми вигаданого "боргу".

Співробітники СБУ затримали депутата і його спільника "на гарячому" під час передання їм першої частини грошей у розмірі $20 тис. від постраждалого підприємця.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання депутата та інших учасників банди виявлено речові докази злочинної діяльності.

Наразі зловмисників затримано, їм готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА