23:58 11.10.2023

Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні

2 хв читати
Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні

Заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба зустрівся з представницею Управління Верховного комісара ООН з питань біженців в Україні Кароліною Ліндхольм Біллінг, повідомляє прес-служба Офісу глави держави в середу ввечері.
"Вдячний УВКБ за багаторічну роботу, яку воно проводить в Україні, надаючи життєво необхідну допомогу постраждалому населенню, а також за постійне й послідовне адвокатування нашої країни на міжнародній арені та інформування партнерів про наслідки збройної агресії Росії", - наголосив Кулеба під час зустрічі.
Зі свого боку, Кароліна Ліндхольм Біллінг запевнила, що Управління Верховного комісара ООН з питань біженців продовжить роботу в Україні та посилить підтримку. Наразі організація працює в 17 областях України та спільно з державною владою формує план дій на наступні роки з гуманітарного реагування та раннього відновлення.

"Я дуже вдячна за тісну співпрацю та партнерство з урядом України та регіональними й місцевими органами влади... Завдяки цій чудовій співпраці та нашій роботі безпосередньо з людьми, громадами й місцевими партнерами нам вдалося підтримати 4,3 млн українців 2022 року та 2,2 млн 2023 року, зокрема 20 тис. родин - з ремонтом житла", - наголосила представниця УВКБ.
Окремо сторони обговорили проблему відсутності правовстановлюючих документів на житло у жителів деокупованих територій, чиї будинки зруйнували російські загарбники, що унеможливлює отримання компенсації для відновлення.
Також Олексій Кулеба запросив Кароліну Ліндхольм Біллінг на розширені засідання президії Конгресу місцевих і регіональних влад, які незабаром відбудуться в кількох областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА