17:12 13.10.2023

Ексрозвіднику, який утік до РФ і займався там антиукраїнською пропагандою під псевдо Андрій Ваджра, повідомили про підозру в держзраді

2 хв читати

Колишньому співробітнику українського розвідувального органу, кадровому офіцеру, який у 2015 році втік до РФ і займався там антиукраїнською пропагандою, повідомлено про вчинення державної зради, зокрема в умовах воєнного стану, повідомляють у Національній поліції України.

Прізвища зловмисника в повідомленні не зазначено, але деталі наведеної біографії та назви пропагандистських матеріалів указують на пропагандиста, який діяв із 2007 року під псевдонімом Андрій Ваджра і весь цей час приховував своє справжнє ім'я. Він публікувався в соцмережах, потім створив пропагандистський ресурс "Руська правда" й пізніше - Alternatio.org, на яких розмістив свої матеріали.

На сайті Офісу генерального прокурора, працівники якого здійснюють керівництво у справі, повідомляється, що експравоохоронець до квітня 2014 року працював у розвідувальному органі України. "Володіючи відповідними професійними навичками, досвідом та спеціальними знаннями у сфері проведення інформаційних операцій, з 2013 по 2023 рік він допомагав державі-агресору в проведенні підривної діяльності проти України. Координуючи свої дії з представниками РФ, він здійснював інформаційну діяльність під псевдонімом та вигаданою легендою незалежного аналітика й публіциста. Підозрюваний поширював наративи російської пропаганди, які, починаючи з 2013 року, використовувало вище військово-політичне керівництво РФ", - ідеться в повідомленні.

За даними поліції, причетність працівника розвідувального відомства до діяльності, спрямованої проти України встановили оперативники департаменту внутрішньої безпеки.

"У 2015 році фігурант переїхав до Росії, де продовжив свою протиправну діяльність. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну чоловік і далі закликав українських громадян до повалення конституційного ладу в державі та підтримання загарбників. З цією метою перебіжчик підготував і поширив цілу низку публікацій відповідного характеру. Приміром: "На наших глазах закрывается проект "Ukraina", "О нравственном одичании укропатриотов", "Почему Украина никогда не победит", "Единственное спасение для украинцев - Россия", - розповіли в Нацполіції.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА