13:28 24.10.2023

Доповідь Єврокомісії з рекомендаціями Єврораді, розпочинати чи ні з Києвом переговори щодо вступу до ЄС, буде представлено 8 листопада - джерела

2 хв читати
Доповідь Єврокомісії з рекомендаціями Єврораді, розпочинати чи ні з Києвом переговори щодо вступу до ЄС, буде представлено 8 листопада - джерела

Європейська комісія оприлюднить доповідь, в якій міститимуться рекомендації починати чи ні з Україною переговори про вступ до Європейського Союзу, 8 листопада.

Таку інформацію агентству "Інтерфакс-Україна" озвучили незалежні одне від одного джерела в Брюсселі.

Як відомо, так званий пакет розширення, який щорічно презентує Європейська комісія Європейській раді, містить детальну оцінку стану справ і прогресу, який досягають країни на шляху до ЄС. Зокрема, оцінку буде дано виконанню Україною, якій 2022 року було надано статус країни-кандидата, семи вимог, які необхідно виконати для того, щоб Європейська рада змогла ухвалити рішення щодо початку безпосередньо переговорів про вступ до Союзу. Також оцінку прогресу буде дано Молдові, Грузії, Боснії і Герцеговині, Чорногорії, Сербії, Албанії, Північній Македонії, Косово і Туреччині.

Раніше президент Європейської ради Шарль Мішель запевнив, що поставить питання про початок переговорів з Україною про вступ на порядок денний засідання Європейської ради до кінця року з подальшим ухваленням державами-членами рішення. Відповідно до оприлюдненої на сайті Ради інформації, таке засідання відбудеться 14-15 грудня у Брюсселі.

Як відомо, після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого 2022 року, 28 лютого керівництво країни подало заявку на вступ до ЄС, і вже 23 червня того ж року лідери ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата в члени ЄС. Водночас це рішення супроводжується сімома реформами, які Київ має виконати, щоб розпочати переговори про вступ. Крім України, статус кандидата отримала Молдова. Грузія статус кандидата отримає тільки в разі виконання позначених Комісією реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА