20:44 24.10.2023

Республіканська партія обрала кандидатом у спікери Палати представників Еммера, який підтримував проукраїнські ініціативи

1 хв читати
Республіканська партія обрала кандидатом у спікери Палати представників Еммера, який підтримував проукраїнські ініціативи

Республіканська партія в Палаті представників США обрала депутата від штату Міннесота Томаса Еммера кандидатом у спікери Палати в результаті п'ятого туру таємного голосування у вівторок уранці, повідомляє CNN.

Видання повідомляє, що Еммера підтримав колишній спікер Кевін МакКарті, водночас Еммер у 2020 році голосував за затвердження результатів минулих виборів, у яких Дональд Трамп втратив президентське крісло, через що може зіткнутися з опором із боку деяких членів фракції.

Зокрема, представник Республіканської партії Стів Вомак між турами голосування заявив, що Еммеру в партії існує "значна опозиція". Інший представник партії Брендон Вільямс повідомив, що проти Еммера голосували 26 членів.

Раніше Еммер, який входить до Конгресу з 2014 року і є членом Комітету з фінансових послуг, оголосив, що домагається посади спікера з метою домогтися "історичних змін".

Як повідомляють на сайті організації "Республіканці за Україну", Еммер голосував за всі ініціативи Конгресу щодо підтримки України та проти її скорочення і робив безліч проукраїнських заяв.

Як повідомлялося, 3 жовтня в Палаті представників проголосували за відставку республіканця Кевіна МакКарті з посади спікера. Це спровокувало суперечки в лавах конгресменів-республіканців. Тимчасовим спікером було призначено республіканця Патріка МакГенрі.

Поки палата представників не обере спікера, вона не може займатися узгодженням бюджету й ухвалювати закони.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА