16:06 29.10.2023

На зустрічі радників із нацбезпеки запропоновано створити міжнародну коаліцію для повернення депортованих до РФ українських дітей

1 хв читати

Під час третьої зустрічі радників із національної безпеки і зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, запропоновано створити міжнародну коаліцію країн, яка сприятиме, зокрема, поверненню українських дітей, депортованих або примусово переміщених Росією з тимчасово окупованих територій України.

Як повідомляється на сайті Офісу президента України в неділю, таку ініціативу під час зустрічі на Мальті озвучила делегація Канади, і її підтримали багато країн-учасниць заходу. Канада є однією з держав-солідерів імплементації четвертого пункту Формули миру президента Зеленського "Повернення військовополонених і депортованих осіб".

Зазначена ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA глави Української держави.

Пропозиція щодо міжнародної коаліції - це елемент плану реалізації української Формули миру в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених, підготовленого й презентованого на Мальті міжнародною робочою групою, до якої увійшли представники майже 30 країн і міжнародних організацій.

У повідомленні наголошується, що масова депортація та цілеспрямоване викрадення українських дітей для їхньої подальшої русифікації є спланованою геноцидною політикою РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА