10:32 30.10.2023

СБУ затримала агента ФСБ РФ, який установив приховані вебкамери на дорогах Запорізької області, щоб шпигувати за колонами ЗСУ

2 хв читати
СБУ затримала агента ФСБ РФ, який установив приховані вебкамери на дорогах Запорізької області, щоб шпигувати за колонами ЗСУ

Служба безпеки України затримала ще одного агента Федеральної служби безпеки РФ у Запорізькій області, який збирав розвіддані про маршрути руху і кількість техніки й військових сил оборони, що вирушали на передову.

"Встановлено, що для відслідковування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Утім, співробітники Служби безпеки своєчасно виявили та деактивували приховані відеопристрої. У такий спосіб СБУ запобігла передачі розвідданих агресору", - повідомляється на сайті української спецслужби.

Агент встановив вебкамери в локаціях, на які йому вказав куратор із ФСБ РФ. Щоб замаскувати відеопристрої, він закріплював їх на опорах зовнішнього освітлення доріг. Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ.

За виконання ворожого завдання російська спецслужба перерахувала на банківську картку свого агента грошову винагороду в розмірі 30 тис. грн. СБУ поетапно документувала злочинні дії зловмисника й затримала його під час технічної перевірки однієї вебкамери.

"Поплічником агресора виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він вийшов дистанційно на адміністратора прокремлівського телеграм-каналу й запропонував йому свою допомогу у війні проти України... Зрадник отримав від агресора не лише завдання розвідувально-вибухової діяльності, а й покрокові інструкції щодо їх виконання", - розповіли в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (замах на державну зраду, вчинений в умовах воєнного стану), йому загрожує довічне ув'язнення. Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА