09:45 01.11.2023

У нардепа Дубінського обшуки, перевіряють його причетність до незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних

1 хв читати
У нардепа Дубінського обшуки, перевіряють його причетність до незаконного переправлення за кордон військовозобов'язаних

Державне бюро розслідувань і Служба безпеки України здійснюють низку обшуків у позафракційного народного депутата Олександра Дубінського вранці 1 листопада, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" власне джерело в правоохоронних органах.

Співрозмовник агентства повідомив, що перевіряють можливу причетність нардепа до організації незаконного переправлення через державний кордон України у змові з іншими особами. Зокрема йдеться про організацію незаконного виїзду рідні співмешканки депутата.

Як повідомлялося, Дубінському, у якого правоохоронці перед тим проводили обшуки щодо перевірки обставин і законності його виїзду за кордон у період воєнного стану, повідомлено про підозру у службовому підробленні (ст.366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, народний обранець виїхав за межі держави під виглядом супроводу його батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно - без фактичного супроводу парламентарія. Також правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення.

28 серпня Дубінський вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо обов'язкового перебування військовозобов'язаних держслужбовців і чиновників органів місцевого самоврядування на військовій службі під час мобілізації, а пізніше ініціював зміни до законодавства, що скасовують бронь від призову на військову службу під час мобілізації для народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА