17:09 01.11.2023

Зеленський провів нараду за підсумками третьої зустрічі радників із нацбезпеки щодо імплементації Формули миру

2 хв читати
Зеленський провів нараду за підсумками третьої зустрічі радників із нацбезпеки щодо імплементації Формули миру

Президент України Володимир Зеленський провів у середу нараду за підсумками третьої зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру, яка відбулася 28-29 жовтня на Мальті.

Як повідомила пресслужба Зеленського, керівник Офісу президента Андрій Єрмак поінформував главу держави про те, що в зустрічі взяли участь представники 66 країн і міжнародних організацій з усіх континентів, що на 24 делегації більше, ніж на попередній зустрічі в Джидді.

Він також зазначив, що представники держав-партнерів та українська делегація разом представили конкретні кроки з реалізації п'яти пунктів Формули миру. Ці плани заходів розробили робочі групи у складі послів, акредитованих в Україні, та представників української влади. Крім того, за словами Єрмака, на Мальті обговорили наступні кроки з імплементації формули (продовження роботи на рівні послів, чергові заходи за участю радників із нацбезпеки) та з підготовки до Глобального саміту миру на рівні лідерів.

Зеленського також поінформували, що на Мальті відбулося понад 20 двосторонніх зустрічей із радниками з національної безпеки лідерів країн-партнерів. Метою цих зустрічей було узгодження участі держав в імплементації різних пунктів Формули миру, підтримка України та координація спільних дій у низці сфер.

У свою чергу президент України наголосив, що навіть у непростий час загострень у різних частинах світу кількість учасників зустрічей радників збільшилася, і вони готові консолідуватися довкола пропозицій України щодо завершення війни та досягнення справедливого і стійкого миру.

"Важливо, що завдяки обговоренню пунктів Формули миру ми можемо привертати необхідну увагу країн світу до України, особливо в умовах загострення на Близькому Сході", - сказав Зеленський.

Участь у нараді у президента також узяли члени української делегації на зустрічі на Мальті. До її складу входили Андрій Єрмак, перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко, міністр енергетики Герман Галущенко, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, заступники керівника Офісу президента Андрій Сибіга та Ігор Жовква, народна депутатка Галина Михайлюк, радники керівника Офісу президента Дарина Зарівна й Олександр Бевз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА