22:04 04.11.2023

Олена Зеленська та Урсула фон дер Ляєн взяли участь у заході "Шкільні автобуси для України"

2 хв читати

Під час візиту президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до Києва відбулося урочисте передання шкільних автобусів, у церемонії взяла участь перша леді України Олена Зеленська, повідомляє пресслужба Офісу президента в суботу ввечері.

Зазначається, що в межах кампанії солідарності "Шкільні автобуси для України", яку започаткували восени 2022 року президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і перша леді України Олена Зеленська, українські громади отримали понад 370 шкільних автобусів.

"Торік під час візиту до Європарламенту розповіла про цю потребу пані Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн. І ось українські громади отримують понад 370 автобусів. Це великий прояв солідарності. Це прямий маршрут у майбутнє дітей – їхнє та всієї країни – посеред війни. Ось що таке шкільні автобуси, ось чому вони важливі", - зазначила дружина президента.

Як повідомляє пресслужба, перша леді подякувала Єврокомісії за допомогу. У рамках цієї кампанії Єврокомісія закупила 100 автобусів загальною вартістю близько 14 млн євро. Державні та приватні організації в країнах - членах ЄС надали ще 271 шкільний автобус через Механізм цивільного захисту ЄС, яким керує Єврокомісія.

Урсула фон дер Ляєн, у свою чергу, заявила: "Ця жорстока війна позбавила тисячі українських дітей невинності й дитинства. Але вона не позбавить їх світлого й щасливого майбутнього, на яке вони заслуговують. Ось чому я щаслива, що ми можемо допомогти безпечно возити українських дітей до шкіл. Надання понад 370 шкільних автобусів Європейською комісією та державами-членами демонструє нашу спільну відданість майбутнім поколінням українців".

Передані автобуси розподілять між шістьма областями, які постраждали від російської агресії: Київською, Сумською, Миколаївською, Дніпропетровською, Львівською та Чернігівською.

Як зазначила Олена Зеленська, серед нових автобусів є й інклюзивні, що мають підйомники для учнів, які користуються колісними кріслами. Це допоможе забезпечити доступ до освіти всім українським учням.

"Потреба в автобусах досі залишається. Наразі не вистачає приблизно 2100 автобусів. Зокрема, не вистачає понад 200 одиниць транспорту для дітей з інвалідністю. Тому допомога партнерів вкрай важлива для українських громад та учнівства", - сказав міністр освіти і науки Оксен Лісовий, який також був присутній на заході.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА