18:54 05.11.2023

Зеленський про загибель воїнів 128-ї ОГШБр: Потрібно встановити повну правду про те, що трапилося, і більше не допустити подібного

1 хв читати
Зеленський про загибель воїнів 128-ї ОГШБр: Потрібно встановити повну правду про те, що трапилося, і більше не допустити подібного

За фактом загибелі військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади в Запорізькій області розпочато кримінальне провадження, триває розслідування, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Головне – встановити повну правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного. Кожен військовий у зоні бойових дій – у зоні дострілу та аеророзвідки ворога – знає, як треба поводитися під відкритим небом, як дбати про безпеку. Зараз розслідування має дати рідним загиблих воїнів і суспільству чесні відповіді, як сталася трагедія та чиї розпорядження були неправильними", - написав Зеленський у телеграмі в неділю ввечері.

Глава держави висловив співчуття рідним і близьким загиблих і наголосив, що "це трагедія, якої можна було уникнути".

"Міністр оборони Умєров доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. За фактом трагедії було зареєстровано також кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування", - повідомив Зеленський.

Раніше Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, 3 листопада в Запорізькій області окупанти вдарили ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади.

Народний депутат фракції "Батьківщина" Олексій Кучеренко повідомив про загибель 28 і поранення 53 військовослужбовців унаслідок російського ракетного удару. У Закарпатській області оголошено триденну жалобу за загиблими воїнами.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА