17:07 09.11.2023

Університет Сорбонна відновить роботу над українознавчими програмами - Зеленська

2 хв читати
Університет Сорбонна відновить роботу над українознавчими програмами - Зеленська

Університет Сорбонна та Український інститут підписали в Парижі меморандум про співпрацю, який дасть змогу поновити роботу над відділенням україністики та українознавчими програмами, повідомила перша леді України Олена Зеленська у своєму телеграм-каналі.

"Україністика в Сорбонні була закрита у 2012 році. Але сьогодні ми зробили історичний крок до відновлення: Університет Сорбонна підписав меморандум про співпрацю з Українським інститутом - організацією, створеною спеціально для популяризації української культури у світі", - написала вона.

Меморандум дасть змогу відновити роботу над відділенням україністики та українознавчими програмами, проводити лекції та презентації провідних діячів культури та громадянського суспільства України, а також сприяти студентам і молодим науковцям, які обирають українську тематику, у написанні робіт про неї французькою мовою.

"Ми дуже сподіваємося, що зі знаннями, здобутими в цих стінах, молоді українські фахівці повернуться додому, щоб відбудовувати й розвивати свою понівечену війною країну. Вони назавжди залишатимуться зв'язківцями між Україною та Францією. А приклад співпраці з Сорбонною стане потужним сигналом для провідних університетів світу", - зазначила Зеленська.

Документ підписала президентка Сорбонни Наталі Драш-Темам, генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко та президентка Асоціації Українського інституту у Франції Ірина Дмитришин.

Перша леді України також під час свого візиту до Сорбонни подякувала президентці Сорбонни Наталі Драш-Темам за те, що від початку повномасштабного російського вторгнення університет прихистив сотні українських студентів, надав свої зали й кафедри для виступів українських інтелектуалів, письменників і правозахисників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА