10:44 13.11.2023

Заарештовано жительку Черкас і киянина, які в телефонних розмовах закликали вбивати українців

2 хв читати
Заарештовано жительку Черкас і киянина, які в телефонних розмовах закликали вбивати українців

Жительці Черкас і жителю Києва, які виправдовували російську агресію й закликали до вбивств українців у приватних телефонних розмовах, повідомлено про підозру, наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України в понеділок.

"62-річна підозрювана протягом вересня-жовтня 2023 року в телефонних розмовах зі своїми знайомими виправдовувала російську агресію та очікувала приходу окупантів до влади. Вона визнавала правомірність збройної агресії рф і бажала, щоб швидше до Черкас зайшли російські війська. Порівнювала українців із фашистами, яких потрібно знищувати, і захоплювалася взяттям ворогом українських міст. Також жінка збирала й під час телефонних розмов поширювала дані про розташування та кількість військовослужбовців і військової техніки в обласному центрі, результати ракетних ударів ворога по місцевій інфраструктурі", - ідеться в повідомленні.

Інший підозрюваний - знайомий жінки киянин. "У розмовах із нею чоловік також закликав до знищення українців, захоплення держави військами рф і завдання масованих ударів по енергетичних об'єктах України", - розповіли в Офісі генпрокурора.

В обох прихильників "руского міра" вилучили мобільні телефони, символіку держави-агресора, футболку з російським гаслом, а також зброю та набої до неї.

Обом інкриміновано виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікацію її учасників (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). Жінці також інкриміновано несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення та розміщення Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА