12:24 16.11.2023

БЕБ обвинувачує екскерівницю Фінбанку в ухиленні від сплати 102 млн грн ПДВ, суд визначив заставу в 10,2 млн грн

2 хв читати
БЕБ обвинувачує екскерівницю Фінбанку в ухиленні від сплати 102 млн грн ПДВ, суд визначив заставу в 10,2 млн грн

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області скерували до суду обвинувальний акт щодо екскерівниці, яка виконувала обов'язки голови правління Фінбанку, за умисне ухилення від сплати 102 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), інкримінуючи їй також фальсифікацію офіційних документів.

"Співробітники Теруправління у ході слідчо-оперативних дій встановили, що фігурантка протягом двох місяців умисно не відображала у звітності зобов’язання з податку на додану вартість", - ідеться у пресрелізі БЕБ.

Бюро додало, що під час проведення обшуку помешкання обвинуваченої, серед іншого, детективи виявили георгіївські стрічки, друковані пропагандистські матеріали, наклейки, листівки із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму. На все майно накладено арешт, а жінці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Згідно з рішенням Київського районного суду Одеси від 28 серпня, БЕБ обвинувачує в.о. голови правління Фінбанку, яка обіймала цю посаду з 29 грудня 2014 року, у несплаті 102,15 млн грн податків, їй призначили запобіжний захід у вигляді застави в 10,22 млн грн.

У матеріалах справи зазначено, що 16 лютого 2015 року було анульовано реєстрацію Фінбанку як платника ПДВ, а з 3 березня до 7 грудня 2015 року в. о. голови правління від імені фінустанови уклала договори з Платинум Банком із передання в заставу/іпотеку та відчуження заставного майна-іпотеки за договорами вимоги, а також договори купівлі-продажу нерухомого майна на загальну суму 496,25 млн грн, із яких не було сплачено ПДВ.

"Отже, обов'язок платника податків щодо реєстрації як платника ПДВ, передбачений п.181.1 ст.181 Податкового кодексу України, виник у березні 2015 року. Однак відповідну Реєстраційну заяву платник податків подав лише у квітні 2015 року", - зазначає БЕБ.

У документі не розкривають імені керівниці Фінбанку, проте в зазначений період посаду в. о. його голови правління обіймала Людмила Зотєєва.

На обвинувачену також було покладено процесуальні зобов'язання, згідно з якими вона не може залишати Одеську область без дозволу слідчого, прокурора, суду, зобов'язана повідомляти судовим органам про зміну свого місця проживання, місця роботи і здати свій закордонний паспорт.

Фінбанк був зареєстрований у 1993 році і ліквідований у 2017-му. Борис Кауфман у жовтні 2014 року уклав непублічну угоду про передання контролю майже над 80% акцій Фінбанку міноритарному акціонеру банку Олександру Грановському. За даними НБУ, на 1 січня 2016 року Грановський володів 79,6573% акцій, Олександр Мамонтенко і Сергій Барков - по 9,9571% акцій кожен. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА