14:36 16.11.2023

СБУ повідомила про підозру міністру енергетики РФ, який підключив військові бази РФ до електростанцій у Херсонській області

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру міністру енергетики РФ, який підключив військові бази РФ до електростанцій у Херсонській області

Служба безпеки України повідомила про підозру міністру енергетики РФ Миколі Шульгінову, який сприяв забезпеченню електроенергією російських угруповань на захопленій окупантами території Херсонської області.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного Миколу Шульгінова - міністра енергетики РФ, - який причетний до ведення агресивної війни Росії проти України", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в четвер.

За даними слідства, чиновник сприяє найвищому військово-політичному керівництву РФ у забезпеченні електроенергією окупаційних угруповань.

"Для цього в липні 2022 року Шульгінов прибув до тимчасово окупованого Криму, де анонсував "приєднання" енергосистеми півострова до захоплених електростанцій на лівобережній Херсонщині. Згідно з задумом російського посадовця відповідні високовольтні лінії електропередач функціонують за напрямками "Каховська – Джанкой" та "Каховська – Островська", - зазначається в повідомленні.

В українській спецслужбі уточнюють, що в такий спосіб міністр енергетики РФ забезпечує енергопостачання військових підрозділів та окупаційних адміністрацій Росії, які базуються на тимчасово окупованій території на півдні України. Крім того, як зазначається в повідомленні, Шульгінов виконує завдання з підключення захоплених українських енергооб'єктів до єдиної енергосистеми країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили Шульгінову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч.ч. 1, 2 ст. 332-1 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Оскільки зловмисник перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності за злочини проти Української держави.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА