19:14 16.11.2023

ЗС України відбили атаки окупантів на шести напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 62 бойові зіткнення

2 хв читати
ЗС України відбили атаки окупантів на шести напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 62 бойові зіткнення

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп'янському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському, шахтарському та запорізькому напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 четверга на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 62 бойові зіткнення. "Сили оборони... завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту", - зазначають у Генштабі.

Найбільше атак російських окупантів - 18 - Сили оборони відбили на бахмутському напрямку: біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. По 15 атак окупантів було відбито на авдіївському та мар'їнському напрямках.

"На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії на схід від Степового, Авдіївки та Первомайського на Донеччині, де Силами оборони відбито 15 атак... На Мар'їнському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки на Донеччині, де наші захисники відбили 15 атак", - йдеться у зведенні.

"На Куп'янському напрямку ворог безуспішно вів штурмові дії біля Синьківки та Петропавлівки Харківської області, де наші воїни відбили 4 атаки... На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії поблизу Старомайорського Донецької області... На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Роботине та на захід від Вербового Запорізької області, де нашими захисниками відбито 5 атак", - розповіли в Генштабі.

На лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА