21:53 16.11.2023

З'їзд науковців обрав до ВРП науковицю з питаннями до декларацій та політичної нейтральності

2 хв читати
З'їзд науковців обрав до ВРП науковицю з питаннями до декларацій та політичної нейтральності

Українська неурядова організація DEJURE, що просуває судову реформу, заявляє про запитання до декларацій і політичної нейтральності професорки Оксани Кваші, обраної З'їздом науковців до Вищої ради правосуддя. Про це пресслужба фундації повідомляє на фейсбук- сторінці у четвер увечері.

"72 зі 110 - за. Саме стільки представників правничих вишів та наукових установ обрали Оксану Квашу до Вищої ради правосуддя сьогодні, 16 листопада під час З'їзду науковців. Голосування відбувалося у два тури, у першому Кваша теж отримала більшість голосів (49). Тепер професорка, вчена секретарка Інституту держави і права ім. В. М. Корецького стане 17-ю членкинею ВРП", - ідеться в повідомленні.

У фундації DEJURE наголошують, що "є сумніви до політичної нейтральності пані  Кваші. Вона кандидувала у народні депутати від "Слуги Народу", а за указом Президента України Кваша також входила до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Державного бюро розслідувань. Оксана Кваша ж вважає себе політично нейтральною, пояснила спробу потрапити до Верховної Ради своїм великим науковим досвідом і прикладом колег, які теж ішли в депутати".

Крім того, йдеться в заяві DEJURE, "до її декларацій було чимало запитань: У 2022 році Кваша не задекларувала земельну ділянку чоловіка в Бориспільському районі, яку він отримав у 2021 році... також були питання до квартири, яку отримав її чоловік в Івано-Франківську за ордером, як працівник Національної академії внутрішніх справ".

"Оксана Кваша не вказала в декларації родинних звʼязків сестру, яка працює в секретаріаті Касаційного кримінального  суду у складі Верховного Суду (ККС ВС). Кваша пояснювала це тим, що неправильно розтлумачила вимоги закону про судоустрій", - наголошує фундація DEJURE.

"Сьогоднішній з'їзд науковців укотре продемонстрував, що реформа правничої освіти на часі... Вона критично необхідна, щоб на суддівські посади потрапляли компетентні та доброчесні фахівці", - йдеться в заяві.

Фундація DEJURE - українська неурядова організація, яка просуває судову реформу в Україні. DEJURE аналізує сумлінність суддів на основі їхніх записів і відстежує правові зміни, пов'язані із судовою системою України.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА