16:29 17.11.2023

Зеленський підписав закон про перенаправлення "військового" ПДФО з місцевих бюджетів до державного

1 хв читати
Зеленський підписав закон про перенаправлення "військового" ПДФО з місцевих бюджетів до державного

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про переспрямування так званого військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів до державного, щоб спрямувати ці кошти переважно на закупівлю дронів і озброєння.

Як зазначається в картці відповідного законопроєкту №10037, розміщеній на сайті Верховної Ради, документ було повернуто до парламенту з підписом глави держави 17 листопада.

Як повідомлялося, 8 листопада Верховна Рада 253 голосами ухвалила закон про переспрямування так званого військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з місцевих бюджетів до державного, щоб спрямувати ці кошти переважно на закупівлю дронів та озброєння (законопроєкт №10037). Пізніше народні депутати внесли до парламенту шість проєктів постанов, які блокують підписання цього закону. На планерному засіданні 10 листопада їх було відхилено.

Ключові норми законопроєкту полягають у тому, що доходи Дорожнього фонду у 2024 році спрямовують до загального фонду державного бюджету і відправляють на потреби оборони. Водночас "військовий ПДФО" з 1 жовтня 2023 року до 31 грудня року, в якому буде завершено воєнний стан, зараховують до державного бюджету.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА