14:46 21.11.2023

Генпрокурор: Необхідний ефективний міжнародний механізм для повернення депортованих до РФ українських дітей

1 хв читати
Генпрокурор: Необхідний ефективний міжнародний механізм для повернення депортованих до РФ українських дітей

Український генеральний прокурор Андрій Костін наголошує на оперативній необхідності ефективного міжнародного механізму для повернення депортованих РФ українських дітей і недопущення в майбутньому таких злочинів.

Як повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора в телеграм-каналі відомства у вівторок, про це Костін заявив у Торонто (Канада) під час міжнародної конференції United for Justice: War Crimes against Ukrainian Children, присвяченій викликам, пов'язаним зі скоєнням воєнних злочинів проти українських дітей.

"Кожна дитина, яку вдалося повернути, – це перемога. І ці перемоги є результатом героїчних зусиль української держави, міжнародних партнерів та громадянського суспільства. Але десятки тисяч дітей все ще залишаються в руках ворога", - сказав Костін.

Генпрокурор нагадав, що за понад 20 місяців повномасштабної війни Україна задокументувала випадки депортації понад 19,5 тис. дітей, 387 із них повернулися додому.

"Нам невідкладно потрібен ефективний міжнародний механізм, достатньо потужний, щоб зупинити цю злочинну політику викрадення українських дітей та забезпечити їх повернення. І ми здатні це зробити. Та лише якщо будемо об'єднані", - заявив Костін.

За інформацією відомства, у конференції взяли участь міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі, міністр юстиції та генеральний прокурор Канади Аріф Вірані, Єврокомісар із юстиції Дідьє Рейндерс, посол США з особливих доручень Бет Ван Скаак, керівник команди міністерства юстиції США з розслідування воєнних злочинів Ілай Розенбаум.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА