14:29 27.11.2023

В Україні запустили загальнонаціональну кампанію з протидії домашньому насильству "Зроби крок"

2 хв читати
В Україні запустили загальнонаціональну кампанію з протидії домашньому насильству "Зроби крок"

В Україні запустили загальнонаціональну урядову кампанію "Зроби крок. Чуйність перемагає насильство" в рамках акції "16 днів активізму проти насильства".

"Росія намагається знищити не тільки наші міста й будинки. Вони прагнуть зруйнувати нас ментально, психологічно... Я з початку повномасштабної війни дізналася про дуже багато політичних термінів, які є інструментами війни. Деморалізація населення є офіційним інструментом і засобом війни. Знущання з громадян, сексуальні злочини, тиск через знищення цивільної інфраструктури - це деморалізація суспільства, це офіційний інструмент війни на рівні з безпосередніми воєнними діями", - сказала віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час публічної дискусії до "16 днів активізму проти насильства" в рамках запуску загальнонаціональної кампанії "Зроби крок" у понеділок у Києві.

Зазначається, що мета кампанії - закріпити в людей розуміння, що насильство є неприйнятним, і продовжувати розвивати небайдуже суспільство, готове реагувати на випадки насильства.

Головна ідея кампанії полягає в тому, що з насильством допомагають боротися навіть маленькі кроки, "адже боротьбі з насильством не обов'язково приділяти багато часу та зусиль, достатньо звертати увагу на ситуації та реагувати на них".

Зокрема, ідея про маленькі кроки лягла в основу інтерактивної інсталяції, що містить головоломку, в якій сховані певні повідомлення, - підказки, як чинити в разі насильства.

Акція "16 днів активізму проти насильства" щорічно відбувається з 25 листопада до 10 грудня у понад 100 країнах світу з 1991 року з метою активізації спільних зусиль для однієї мети: безальтернативної протидії всім формам насильства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА