17:45 05.02.2024

Зеленський відвідав Кропивницький, провів нараду щодо захисту критичної інфраструктури та допомоги ВПО регіону

2 хв читати
Зеленський відвідав Кропивницький, провів нараду щодо захисту критичної інфраструктури та допомоги ВПО регіону

Президент України Володимир Зеленський відвідав у понеділок м. Кропивницький, де провів нараду щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури Кіровоградської області та допомоги внутрішньо переміщеним особам.

"Кропивницький. Провів нараду щодо стану справ у регіоні. Кіровоградщина – один із тих регіонів, який активно допомагає країні вистояти як економічно, так і безпеково. Область відновлює потенціал своїх підприємств", - написав президент у своєму телеграмі.

Під час наради Зеленський обговорив із представниками регіональної влади питання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

"Майже 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб залишилися жити на Кіровоградщині. Важливими є збереження та створення робочих місць", - повідомив він.

Глава держави під час візиту також обговорив питання захисту об'єктів критичної інфраструктури області та посилення ППО. Зокрема президент наголосив на важливості нарощування систем РЕБ.

Як повідомляється на офіційному сайті президента України, начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович поінформував главу держави про поточну ситуацію в регіоні, захист об'єктів критичної інфраструктури. Окремо він розповів про допомогу, яку Кіровоградщина надає фронту та фронтовим областям. Зокрема регіон допомагає Запорізькій області в будівництві фортифікаційних споруд.

Президента також поінформували, що на Кіровоградщині відновили діяльність майже 94% підприємств від довоєнної кількості, а також прийняли 84 релоковані підприємства. Як зазначається в повідомленні, Зеленський наголосив на важливості збереження та створення нових робочих місць у регіоні.

"Окремо йшлося про ситуацію в урановидобувній галузі. Очільник уряду Денис Шмигаль і міністр енергетики Герман Галущенко доповіли про основні проблемні питання в цій сфері. Володимир Зеленський доручив опрацювати ці питання та найближчим часом запропонувати шляхи їх розв’язання", - зазначено в повідомленні.

Крім того, президент заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" Михайла Драпатого щодо оперативної обстановки в зоні відповідальності. "Акцентували на заходах із захисту неба від російських терористичних атак. Глава держави доручив прем’єр-міністру розробити механізм закупівлі систем РЕБ коштом обласних і місцевих бюджетів, щоб дати більше можливостей якісно захистити критичну інфраструктуру", - наголошується в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА