10:36 06.03.2024

СБУ затримала ворожого агента, який намагався переплисти до Придністров'я за допомогою гідрокостюма і ласт

2 хв читати
СБУ затримала ворожого агента, який намагався переплисти до Придністров'я за допомогою гідрокостюма і ласт

Співробітники Служби безпеки України запобігли втечі до Придністров'я (Молдова) ворожого агента, який збирав розвідувальні дані про Збройні сили України.

"Служба безпеки запобігла втечі з України агента рф, який збирав розвіддані про Сили оборони на східному фронті", - йдеться в повідомленні СБУ в середу.

За інформацією української спецслужби, після виконання ворожого завдання на Донеччині зловмисник виїхав до Вінницької області, з якої намагався потрапити на територію Молдови.

"Правоохоронці затримали фігуранта, коли він готувався перетнути прикордонну річку, використовуючи гідрокостюм і ласти", - уточнюють у повідомленні.

У СБУ інформують, що зловмисник - житель Дніпропетровської області, який навчався в Московському державному університеті та отримав диплом юриста. За наявними даними, під час навчання чоловік потрапив у поле зору російської спецслужби. Після випуску з російського вишу та повернення в Україну він не проводив розвідувальну активність на користь РФ.

"Ситуація змінилася після початку повномасштабного вторгнення росії. Як встановило розслідування, у 2023 році він звернувся до місцевого військкомату та мобілізувався до однієї з бригад ЗСУ", - наголошується в повідомленні.

У СБУ інформують, що згодом фігуранта відправили на позиції українських військ у районі Бахмута Донецької області. "Прибувши на прифронтову територію Донеччини, чоловік почав "зливати" окупантам інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ поблизу передової. Розвідувальну інформацію він передавав у ворожий чат-бот, який адмініструють представники воєнної розвідки рф", - інформують у спецслужбі.

За інформацією відомства, після кількох сеансів зв'язку з російською спецслужбою її агент, розуміючи невідворотність покарання, зник із району базування свого підрозділу. "Потім він на таксі добрався до прикордоння Вінниччини, щоб звідти потрапити до невизнаного Придністров’я і там переховуватися від правосуддя", - уточнюється в повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч. 4 ст. 408 (дезертирство). 4 ст. 408 (дезертирство). Наразі фігурант перебуває під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА