19:26 20.03.2024

У Львівській області затримали учасників злочинної групи, які заволоділи 44 млн грн на реконструкцію об'єктів військового містечка - поліція

2 хв читати
У Львівській області затримали учасників злочинної групи, які заволоділи 44 млн грн на реконструкцію об'єктів військового містечка - поліція

У Львівській області правоохоронці затримали учасників злочинної групи, які заволоділи 44 млн грн бюджетних коштів на реконструкцію будівель одного з військових містечок регіону, повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Серед фігурантів - два організатори, посадові особи одного з військових навчальних закладів та підрядної організації. Сімом учасникам організованої групи інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті поліції в середу.

Згідно з даними слідства, схему із заволодіння бюджетними коштами розробили двоє мешканців Львова, для цього вони залучили знайомих посадовців військового навчального закладу та комерційну структуру, з якою надалі було укладено договір підряду на виконання робіт на об'єктах.

"Для заволодіння коштами до офіційних документів вносилися неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних будівельних робіт. З метою виведення коштів у "тінь" та надання легальності фінансовим операціям, підрядник перераховував субпідрядним організаціям кошти за роботи, які вони фактично не виконували", - зазначають у поліції.

Таким чином злочинці заволоділи бюджетними коштами на загальну суму 44 млн грн.

20 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції затримали сімох фігурантів.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону всім учасникам групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 і 5 ст. 191 (заволодіння майном в особливо великих розмірах організованою групою в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що серед підозрюваних двоє організаторів, а також посадовці одного з військових навчальних закладів та підрядної організації.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА