19:21 30.03.2024

США провели успішне випробування системи ПРО морського базування

2 хв читати

Агентство з протиракетної оборони спільно з ВМС США провели успішне тестове перехоплення балістичної ракети середньої дальності за допомогою вдосконаленої протиракети Standard Missile-6 (SM-6) Dual II, запущеної з есмінця в районі Тихого океану, повідомило відомство.

"Випробування FTM-32 продемонструвало здатність виявляти, відстежувати і перехоплювати балістичні ракети середньої дальності на кінцевому етапі польоту, кульмінацією якого стало реальне перехоплення цілі кораблем, обладнаним системою (протиракетної оборони) Aegis Baseline 9", - йдеться в повідомленні Агентства з ПРО.

Це вже четверте випробування нової протиракети Standard Missile-6 (SM-6) Dual II і друге успішне перехоплення нею балістичної ракети середньої дальності.

Випробування було проведено напередодні. Мішень було запущено з Тихоокеанського ракетного полігону в районі Гавайських островів. На її перехоплення з есмінця USS Preble було випущено протиракети ракети SM-6 Dual II, які вразили навчальну ціль на фінальній стадії польоту.

Як випливає з доповіді дослідницької служби Конгресу США, американські ВМС до 2030 року матимуть у своєму розпорядженні 69 кораблів, оснащених системою протиракетної оборони Aegis, які здатні перехоплювати балістичні цілі. Це на двадцять таких кораблів більше, ніж зараз є у складі американського флоту.

За даними Агентства з протиракетної оборони США, вже в рамках поточного фінансового року (закінчується наприкінці вересня) їхня кількість зросте до 56 кораблів.

Велика частина таких кораблів, оснащених системою Aegis, зосереджена на Тихому океані.

У Європі на базі Рота в Іспанії на постійній основі розміщені чотири кораблі з системою ПРО Aegis. Разом із наземними базами ПРО Aegis у Польщі та Румунії вони є складовою частиною європейської системи протиракетної оборони.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА