16:22 10.04.2024

Міністр оборони Литви обіцяє, що допомога його країни Україні буде ще більшою: Ми шукатимемо всі шляхи й можливості

1 хв читати
Міністр оборони Литви обіцяє, що допомога його країни Україні буде ще більшою: Ми шукатимемо всі шляхи й можливості

Міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським презентував пакет підтримки Україні й назвав зустріч з українським лідером конструктивною, повідомляє LRT.

"Візит уже розпочався, я щойно зустрівся з президентом Зеленським. У нас була конструктивна й хороша зустріч, і ми продовжимо роботу. Я представив увесь наш пакет підтримки. Хочу сказати, що він більший, ніж ми планували, і буде ще більшим - ми шукатимемо всі шляхи й можливості для його подальшого збільшення", - наводить видання висловлювання міністра в повідомленні на сайті LRT у середу.

За словами Кащюнаса, він також представив Зеленському плани Литви щодо розгортання бойових безпілотників і коаліції з розмінування.

Міністр додав, що в рамках трирічної програми Литви з надання допомоги Україні розміром EUR200 млн вже виділено EUR84 млн - на EUR20 млн більше, ніж планувалося.

"Я також представив ідею програми безпілотників, у рамках якої ми створимо власну промисловість. Але ми ще маємо розібратися з правовими рамками, і постачатимемо безпілотники українцям, які потім буде випробувано на полі бою", - сказав Кащюнас.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА