18:26 11.04.2024

Норми закону про мобілізацію допоможуть військовому керівництву - Зеленський

1 хв читати

Мобілізація в Україні триває постійно, а ухвалений закон посилить контроль за ухилянтами, сказав президент України Володимир Зеленський у четвер на брифінгу у Вільнюсі.

"Мобілізація відбувається згідно з термінами відповідного законодавства, триває кожні три місяці. Багато всього, багато маніпуляцій, російського наративу щодо зриву мобілізації в Україні тощо. Зверніть увагу на факти. Мобілізація постійно триває, як це і має бути, згідно з законодавством, у воєнний час, під час війни. Щодо закону, або одного із законів, які стосуються змін у мобілізації, того, що було проголосовано сьогодні вранці, за запитом наших військ, військового керівництва, є певні зміни в мобілізації. І, згідно з цією мобілізацією, так, є посилення контролю тих, хто ухиляється", - сказав він.

Але, зазначив Зеленський, "будь-яка людина навіть без цього закону, яка порушувала закон мобілізації, і була в мобілізаційному віці, і вона була ухилянтом або ще щось робила поза законом, вона й так порушувала те чи інше законодавство".

"Тут зафіксовано деякі зміни до деяких норм, які допоможуть військовому керівництву. Відпустки, покращення ротацій тощо", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА