23:52 11.04.2024

Мінсільгосп США підвищив прогноз експорту Україною пшениці на 1,5 млн тонн

2 хв читати
Мінсільгосп США підвищив прогноз експорту Україною пшениці на 1,5 млн тонн

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз експорту пшениці з України в 2023/24 маркетинговому році ще на 1,5 млн тонн - до 16,5 млн тонн.

Згідно з квітневим звітом американського відомства, одночасно оцінку перехідних залишків на кінець МР знижено з 3,28 млн тонн до 1,58 млн тонн, внутрішнього споживання - з 7,7 млн тонн до 7,3 млн тонн, а перехідних залишків на початок цього МР - з 3,5 млн тонн до 2,9 млн тонн.

Що стосується української кукурудзи, то прогноз її експорту після збільшення на 1,5 млн тонн у березні у квітні збережено на тому ж рівні - 24,5 млн тонн.

Водночас загалом для українського фуражного зерна він підвищений на 0,1 млн тонн - до 26,97 млн тонн за рахунок такого ж скорочення перехідних залишків на кінець цього МР - до 4,08 млн тонн.

Загалом оновлений світовий прогноз урожаю пшениці у 2023/24 МР поліпшено на 0,66 млн тонн - до 787,36 млн, тоді як прогноз світового експорту пшениці підвищено на 1,34 млн тонн - до 213,47 млн тонн. Прогноз кінцевих запасів пшениці у світі експерти, навпаки, переглянули в бік зниження на 0,56 млн тонн - до 258,27 млн тонн.

Що стосується кукурудзи, то прогноз її світового виробництва у квітні знижено на 2,38 млн тонн - до 1 млрд 227,86 млн тонн, тоді як експорту - лише на 0,47 млн тонн, до 200,59 млн тонн. Мінсільгосп США також знизив оцінку перехідних запасів - на 2,35 млн тонн, до 318,28 млн тонн.

Як повідомлялося, в Україні поліпшення оцінок експорту зерна цього маркетингового року пояснюють нарощуванням обсягу транспортування його новим морським коридором під контролем ВМС ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА