10:52 15.04.2024

Переспрямування коштів від телемарафону та "FreeДому" на ЗСУ є недоцільним - Шмигаль у відповідь на петицію

2 хв читати
Переспрямування коштів від телемарафону та "FreeДому" на ЗСУ є недоцільним - Шмигаль у відповідь на петицію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у відповідь на петицію заявив, що переспрямування коштів, які призначено для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом", на фінансування закупівлі безпілотних літальних апаратів і пікапів для Збройних сил України є недоцільним.

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики - пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним", - йдеться у відповіді Шмигаля на петицію.

Водночас, за словами прем'єра, уряд на системній основі здійснює постійну роботу із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, зокрема міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки й оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об'єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для відсічі збройної агресії РФ проти України..

Як повідомлялося, 1 квітня петиція на сайті Кабінету Міністрів із закликом переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" і телеканалу "FreeДом", на фінансування БПЛА і пікапів для Збройних сил України набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА