11:59 15.04.2024

Завершено розслідування у справі колишнього одеського військкома, який купив під час війни нерухомість в Іспанії та дорогі авто

2 хв читати
Завершено розслідування у справі колишнього одеського військкома, який купив під час війни нерухомість в Іспанії та дорогі авто

Правоохоронці завершили розслідування у справі про незаконне збагачення колишнього одеського військкома на 150 млн грн, повідомляють в Офісі генерального прокурора.

"Завершено досудове розслідування стосовно екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки за фактами незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Згідно з матеріалами слідства, ексвійськком за час перебування на посаді набув активів на майже 150 млн грн, не маючи таких доходів", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією прокуратури, після повномасштабного вторгнення за дорученням фігуранта члени його родини придбали в Іспанії об'єкти нерухомості та автомобілі преміумкласу. "При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат", - наголошується в повідомленні.

Слідчий Державного бюро розслідувань повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення. Колишній воєнком перебуває під вартою.

У повідомленні також зазначено, що матеріали за фактом неявки екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу й ухилення від військової служби виділено в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває.

У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу генпрокурора про міжнародну правову допомогу накладено арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії - віллу та офісне приміщення. Також суд заарештував дев’ять земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, шість елітних автомобілів.

В Офісі генпрокурора зазначають, що такі злочини непоодинокі. Зокрема, у жовтні 2023 року повідомлено про підозру начальнику Рівненського обласного ТЦК за фактом незаконного збагачення на більш ніж 46,5 млн грн, за рішенням суду в управління АРМА передано належне йому майно - дві земельні ділянки, сім котеджних будинків, вантажний автомобіль, тягач і напівпричіп загальною вартістю понад 50 млн грн. У цій справі обвинувальний акт уже скеровано до суду.

Крім того, у вересні 2023 року в незаконному збагаченні на більш як 8,8 млн грн повідомлено про підозру начальнику Дніпропетровського обласного ТЦК. Суд заарештував його майно - дві квартири, частину торговельного комплексу та три елітні автомобілі загальною вартістю 7,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА