19:01 19.04.2024

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

2 хв читати
Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ і міністрів оборони країн - членів ЄС, першим питанням на якому стоїть допомога Україні у відбитті російської агресії, зокрема надання систем ППО.

До них за допомогою відеозв'язку звернуться їхні українські колеги Дмитро Кулеба та Рустем Умєров, повідомляє в п'ятницю Європейська Рада.

Засідання відбудеться в понеділок у Люксембурзі під головуванням Борреля. "Рада з питань закордонних справ обговорить російську агресію проти України на спільному засіданні, зібравши міністрів закордонних справ і міністрів оборони ЄС. Планується, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр оборони України Рустем Умєров долучаться до початку зустрічі за допомогою відеоконференції, щоб надати оновлену інформацію про останні події на місцях і поточні пріоритети України. Очікується, що під час подальшої внутрішньої дискусії міністри ЄС обміняються думками щодо військової підтримки України з акцентом на найвищі та найнагальніші пріоритети, тобто боєприпаси та системи ППО", - анонсувала Рада.

Іншими питаннями українського блоку засідання значаться зобов'язання ЄС з безпекових питань, майбутнє допоміжної військової Місії ЄС та План дій ЄС щодо геополітичних наслідків російської агресії.

У Раді нагадали про ухвалене 18 березня цього року рішення збільшити стелю Європейського фонду миру на EUR5 млрд і про створення Фонду допомоги Україні. У зв'язку з цим Рада обговорить якнайшвидше введення його в дію, а також прогрес у пропозиції використовувати непередбачені доходи від російських іммобілізованих активів на благо України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА