09:20 10.05.2024

РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

2 хв читати
РФ підтримуватиме високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги для ЗСУ, - ISW

За останній місяць ворожі війська збільшили темпи наземних атак на сході України, що відображає намір російського військового командування закріпити досягнуті успіхи до прибуття західної військової допомоги на фронт, ідеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 9 травня.

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що кількість бойових зіткнень значно зросла з 84 на 8 травня до 146 на 9 травня, і зазначив, що більшість боїв відбувалася в зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" (територія від Харківської області до межі Донецької та Запорізької областей).

Волошин припустив, що збільшення атак РФ є результатом того, що ґрунт висох після весняного грязьового сезону, що сприяє швидшому механізованому маневру, і що російські сили намагаються скористатися слабкістю України, доки вона очкує прибуття західної допомоги.

Водночас Міністерство оборони Великої Британії (МО) заявило, що з березня до квітня 2024 року кількість ворожих атак збільшилася на 17%, а понад 75% зафіксованих наземних атак відбулися на напрямках до Часового Яру, Авдіївки та Мар'їнки. У британському Міноборони зазначили, що кількість російських атак у районі Часова Яру з березня до квітня збільшилася на 200%.

"За оцінками ISW, російські сили підтримуватимуть високий темп атак на сході України, щоб домогтися успіхів до прибуття західної допомоги в Україну, що, найімовірніше, підірве здатність російських сил підтримувати високий темп атак і тактичні успіхи, яких їм вдається досягти нині", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА